Information till flyktingar om vad som gäller på allmän plats tycks saknas

Visst är det märkligt att våra tillfälliga gäster ,flyktingar inte tycks ha fått klart för sig vad som gäller på offentlig plats,, vi svenskar vet att det inte får rökas inomhus eller på ofentliga platser och det respekteras,men det värsta i den vägen har jag nog upplevt i dag, när jag befinner mig i hissen på hemköp och en av de tillfälliga gästerna=flyktingarna, tändeer sin cigarett i hissen, varpå jag säger tll honom att i hissen är det absolut rökförbud, är det inte en självklarhet att dessa tillfälliga gäster skall medvetengöras o, vad som gäller på allmän plats? Kontaktade chefen på Hemköp i härnösand som regaerade helt rätt med orden O Herre Gud,det öär ju absolut förbjudet, men borde inte detta vara en självklarhet för alla? så nu bäntar ännu en tvättmaslin i dag med rökdränkta kläder och en ledsen gubbe i duschen, tänk att det skall behövas förbudskylltar för allt till och med självklarheter

Publicerat av

andreasmenzel

andreasmenzel

Jag heter Andreas Menzel och är född 1961 i dag arbetar jag inom Härnösands Kommun med flera datauppdrag som går ut på att söka fonder och stiftelser för Barn Ungdom Handikappade Sjuk Äldre och ett fondsystem som vänder sig till Forskare och studerande. Vidare har jag skapat ett datasystem med lätt läst litteratur samt en förteckning över bokförlag i Sverige, samt en förteckning över Lätt läst litteratur Mina fritidsintressen är Musik läsning och att debattera viktiga samhällsfrågor, där handikappfrågor och då främst tillgänglighet frågor ligger mig varmt om hjärtat. Musik och teater Kultur Resor och att läsa böcker är andra fritidsintressen dessutom är jag tvåspråkig med Svenska som modersmål , men jag talar även flytande tyska, även om jag inte använder tyska skriftspråket speciellt mycket,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *