Kärlsortering svar till Kostrådgivare Cristina Ögren

 

Som svar på kortradigare Cristina Ögrens svar på min tidigare insändare angående sortering av matavfall.

Du har rätt i att vi alla kan och skall bidra till att minska växthuseffekten genom olika åtgärder, bland annat genomen kärlsortering, du säger att matavfall bara fungerar med papperspåsar och absolut inte med plastpåsar, men , vidare säger du att man skall låta blötsopor först rinna av i slasken, men inte fett, vad skall jag då göra med fettet, låta sitta i stekpannor och dylikt eller ? du skriver at jag skall torka av mina skal innan de slängs i papperspåsen, vidare säger du att jag skall använda dubbla påsar, vi har alltså kommit dit hän att allt skall sorteras, men någon riktig och rimlig lösning på problemet har varken du, jag eller de som de som förespråkar matavfallspåsar, med ökat användande av hushållspapper etc.  så bidrar jag ju knappast till en vänligare miljö och har du tänkt på att vår skog under många år skövlats och att det tar ca 100 år för skogen att återväxa, och hur tillverkar vi under den tiden de så äav miljöjägarna älskade papperspöåsarna ?, Du menar väl inte alvar med vad du säger när du säger att man skall torka av varje skal på hushållspapper.

 

Nej gör om gör rätt slopa de förkastliga papperspåsarna, jag är ingen förespråkare av plats, men i detta fall förespråkar jag vattenbaserade plastpåsar och att man fortsätter att forska på hur man kan använda en sådan form av sortering, men de förkastliga papperspåsarna är en liuka förkastlig skrivbordsprodukt utan verklighetsförankring

 

Bor man i villa och har kompost kan ditt förslag fungera alldeles utmärkt men verkligen inte i lägenhet, där sopsortering sker i utrymmen som klädkammare och andra för detta ändamål definitivt olämpliga utrymmen, då man i de flesta fallen inte hart någon sopbod eller soptunna runt hörnet.

Publicerat av

andreasmenzel

andreasmenzel

Jag heter Andreas Menzel och är född 1961 i dag arbetar jag inom Härnösands Kommun med flera datauppdrag som går ut på att söka fonder och stiftelser för Barn Ungdom Handikappade Sjuk Äldre och ett fondsystem som vänder sig till Forskare och studerande. Vidare har jag skapat ett datasystem med lätt läst litteratur samt en förteckning över bokförlag i Sverige, samt en förteckning över Lätt läst litteratur Mina fritidsintressen är Musik läsning och att debattera viktiga samhällsfrågor, där handikappfrågor och då främst tillgänglighet frågor ligger mig varmt om hjärtat. Musik och teater Kultur Resor och att läsa böcker är andra fritidsintressen dessutom är jag tvåspråkig med Svenska som modersmål , men jag talar även flytande tyska, även om jag inte använder tyska skriftspråket speciellt mycket,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *