Sågverk i Askersunds strandpark

 

Strandparken sågverket gammal bild   Sågverket i Strandparken. Gamla skolan syns till höger och Vattentornet skymtar i bakgrunden. Virket  drogs över isen från Edö.

Sågverksbild B

 

De som promenerar  i Strandparken i dag kan  nog aldrig drömma om att det förr låg ett sågverk där. I dag reser sig den nya skol-och kulturbyggnaden majestätiskt i kanten av parken. Men det finns  gamla bilder  på hur det såg ut en gång i tiden. Bilderna i bloggen  är på sågverket som låg vid Alsens strand vid nuvarande Strandparken. Gamla skolan till höger.Vattentornet skymtar i bakgrunden. Bilden kan vara från 20-30-talet. Bilder som jag fått från ett dödsbo och som jag aldrig sett tidigare. Leif Linus har också bidragit med bilder och Eric Englund med en karta. Bloggen har också gått på Facebook . Men alla är ju inte med på alla sociala medier, därför får det också gå på min blogg.Karta Strandparken Englund

                   Karta från Eric Englund.Sågverket  låg innanför de blå linjerna.Sågen Strandparken
                                     Strandparken-sågen-Leif-Linus-300x154        

 

                                                                                Från Leif Linus bildarkiv

Publicerat av

Ove Danielsson

2 reaktioner till “Sågverk i Askersunds strandpark”

 1. Ove
  jag vill tacka dig för edina kunniga och givande berättelser från vår hembygd.
  Jag tror jag kä'nde din far visst var han vaktmästare i Hembygdsgården en tid sen tog han kanske äver den sk Ringfabriken
  Din bror keramikern kände jag också
  å din brorsdotter Irene var hjälp för min sjuka mor i många år
  hade du emn farbror Alf jag jobbade ihop med honom hos "Sturehöäna " på Esso en sommar
  Dina inlägg ger så många associationer givetvis mest från 60 ochtalet jag flyttade sen som 20 åring men hjälpte min far på vårsäsongerna i Karlsro Handelsträdgård de fem år han drev det i egen regi.
  Vi har ju stuga i Ingelsby min bror och jag så jag är ofta i Askersund
  kanske vui ses

  Tack igen

  Lennart Hammar
  diakon/socionom och pensionäer

  1. Det skulle vara trevligt att träffas Lennart.Du får höra av dej när du är i Askersund. Jag bor numera mitt i stan vid Stöökagatan. I ett hus där en gång Askersunds-Tidning startade.

Kommentarer inaktiverade.