Historiska hus i Askersund

 

Föreningen Gamla Askersund har satt upp fyra nya skyltar på historiska hus. Föreningen uppmärksammat ett antal hus i centrala Askersund de senaste åren med informationsskyltar om husens historia. En uppskattad insats både av besökare och askersundare. Skyltarna är en liten historielektion kan man säga. När skyltarna sattes upp för några dagar sedan kom mycket folk till rundvandringen som avslutades med snittar och cider hos Jakobsson vid Sundsgatan. Konkurrensen om publiken med EM-fotbollen var hård den här kvällen. Trots det kom ett 40-tal personer.

                                                  Bilder: Kickis Eliasson
————————————-

                                             Akvarell Patrik Danielsson
Erik Frykman, mannen bakom schlagers som i ”En röd liten stuga” och ”En grönmålad båt”, bodde i huset vid Sundsgatan under en period.

Publicerat av