IFK Askersund klara för fyran

 

IFK blev klara för fyran i söndags mot Sköllersta
Bild:Ann-Sofie Fahlström

IFK Askersund spelar i division fyra nästa år. Det blev klart på söndagseftermiddagen genom seger borta mot Sköllersta med klara 4-1 (4-0). Två lag går upp direkt. Nu är det serieseger IFK får spela för i de två avslutande matcherna.

Under första halvlek mot Sköllersta visade snabbe farlige Andreas Borg, sin målfarlighet. Han gjorde ett äkta hattrick. Det är inte många spelare, om ens någon i serien, som hänger med Andreas i de första viktiga stegen. Kedjekompisen Johan Hailee gjorde det fjärde målet.

Andreas Borg och Johan Hailee stod för målskyttet mot Sköllersta
Bild: Ann-Sofie Fahlström

IFK spelade starkt matchen igenom och verkade inte särskilt tyngda av att fyran hägrade. Många trodde nog att det skulle bli en jämnare och svårare match.

För IFK är det en historisk uppflyttning. Det är 70 år sedan föreningens fotbollslag spelade i fyran, även om inte dagens seriesystem kan jämföras med 40-talets. Det fanns inte så många serier då. Men det förringar inte uppflyttningen som tränare Conny Eriksson och hans grabbar gjort.

Föreningen avslutar spelet på hemmaplan mot Assyriska kommande lördag, för att sedan avsluta mot Eker borta.

Publicerat av

2 reaktioner till “IFK Askersund klara för fyran”

  1. Grattis och Johan har du kollat foton på din pappa när han va lika ung som du. Ni är copycats 😀

Kommentarer inaktiverade.