Attraktiva tomter på gamla verkstadstomten i Askersund

Byggföretaget PEAB förbereder bostadsbyggandet vid Västra Strandparken, eller Verkstadstomten som askersundarna säger till vardags. I mitten på nästa  år ska  det vara  inflyttningsklart. Till bostadsrätterna i den första etappen har det varit  kö. Folk började kö ett dygn före innan bostäderna släppte till försäljning. Arbetsledare Magnus Landin har bett mej följa bygget med bilder precis som jag gör vid nya Sjöängen. Bilderna från nya Sjöängen går på kommunens hemsida och det finns planer på att skolbilderna ska rulla i någon av alla TV-apparater som finns i byggnaden. Började plåta 2014 i samband med pålningen.

askersundsverken-aug-2012-3

askersundsverken-10-sept-2012-16                                 2012strandparken-t-brygga-april-2015-3_redigerad-1                                  2015. Brygga med verkstadsområdet  i bakgrunden                                                  2016 november

Det har inte alltid varit så självklart med bostadsbyggandet på verkstadstomten. Lägger med några klipp från 1990, som visar att politiker ändå kan tänka om. Och några gamla bilder  från området

askersundsverken-19450001askersundsverken-ava-1909c-askersundsverken-personal                               Jobbar vid Askersundsverken en gång i tiden

Publicerat av