Koppartråd under dubbelsängen

 

Varje år spricker 20 000 äktenskap på grund av påverkan från underjordiska strömmar. Det var vännen ”Sme-Bertil Karlssons i Lerbäck klara budskap . Han hade läst det i tidningen och då måste det vara sant. Folk blir griniga och trötta och får svårt att koncentrera sig. Det leder i sin tur att folk blir innerligt trötta på varandra, med skilsmässor som följd. Vem orkar med en människa som ständigt är trött och grinig undrade Bertil.

Smeden var också helt säker på att han kunde lösa problemen. Han hade bevis på det. Bertil hade kommit på en uppfinning med koppartråd som tog bort underjordiska strömmar. Genom att placera koppartrådarna under dubbelsängen, så skulle allt bli frid och fröjd. Par som i många legat och smågruffat i den äkta sängen blev enligt honom snälla mot varandra med allt vad det kunde innebära..

Anledningen till att smeden började intressera sig för vad som fanns i marken var att han själv drabbats av olika besvär och att han ständigt frös om fötterna när han låg i sin säng. Besvären var som bortblåsta med koppartråden konstaterade han nöjt.

Bertil var medveten om att många skrattade bakom ryggen åt hans teorier om markstrålning. Men det bjöd han på. Ett problem för honom var att få komma hem till folks dubbelsängar och att få ta bilder på uppfinningen, därför erbjöd jag honom att få komma hem till oss. Som journalist skulle jag skriva om den fantastiska koppartråden så jag kände mej lite tvingad att ställa upp. Bertil drog kopparledningar under dubbelsängen . Men även runt huset. Jag märkte inte någon skillnad. Har alltid sovit gott. Men det blev besvärligt att städa för alla koppartrådar under sängen.

Efter mitt reportage med bilder blev ”Sme-Bertil” under dubbelsängen blev han en rikskändis. Bertil fick bland annat göra framträden i tv hos Robert Aschberg. Han gav också ut en bok, som verkligen visade att han trodde på sin sak.


Minnet av honom är vår katt Alice. Bertil älskade djur. När det kom katter till hans hus blev de matade. Många stannade och med åren blev det en del katter om man säger så. Kattakuten i Skyllberg ryckte in för att få ordning på det hela. I en kull som Kattakuten tog hand om fanns vår Alice. Vi betalde 700 kronor och det är något som vi aldrig ångrat. Utom när hon ska ut mitt i natten.

Publicerat av