Sten Bollings 103-åriga liv på bioduken

 

Filmen om 103-årige Sten Bolling som Leif Linus gjort hade premiär på tisdagskvällen i nya Sjöängen. Själv har jag varit med på ett litet hörn med intervjuer. Föreställningen lockade ett 100-tal personer. Allt öppnades med en liten överraskning. Åsa från

”Systrarna K” tog en sväng om med Sten Bolling framför stora bioduken i en vals. Ett populärt inslag.

Sten berättar om sitt långa liv i filmen. Det hela blandas med aktuella händelser, som hans stora intresse för dans. Det sker ett par gånger i veckan. Han bor numera i Hallsberg. Sten berättar att flytten från Åmmeberg till Hallsberg för en del år sedan berodde på en mycket trevlig kvinnlig danspartner.

Linus kommer att visa filmen också på onsdagskväll i Sjöängen. Sedan blir det lite turné i bygderna med Stens liv i bagaget.

Publicerat av

Ove Danielsson