Adventskonsert i Sjöängen

Ariadna Martinez-Karlsson

Askersunds Manskörs adventskonsert lockade drygt 400 personer till nya Sjöängen på söndagskvällen. Tidigare hölls konserterna i Folkets hus, vars verksamhet nu flyttat över till den nya lokalen. Som vanligt bjöds publiken på ett omväxlande program. Och alla de gamla fina julsångerna fanns med.

Manskören drömde  om en jul på Hawaii

Uno Sandqvist
Håkan Persson

Gästsolist var unga Ariadna Martinez-Karlsson. Hon kommer att gå långt som sångerska. Hon fick också ta emot Manskörens stipendium på tre tusen kronor.

Tidigare på dagen invigdes konstverken i Sjöängen både utvändigt och invändigt. Johan Calais och Annika Restadh håll i trådarna för invigningen. Konstnär Anna Linnea Liljeholm som skapat den invändiga konsten fanns på plats, liksom en av konstnärerna som svarat för den yttre konsten, Anna Carlsson Korneev.

Konstnär Anna Linnea Lijeholm. Hennes konstverk i bakgrunden.

Inte blev det sämre av att Petra Gustavsson bjöd på glögg och pepparkakor. Det var ju ändå 1 advent.

Publicerat av