12 legendariska bandylag

 

Bandyälskaren Robert Erickson i Örebro har kommit ut med en ny bok i ämnet. Namnet är ”12 legendariska bandylag”. En intressant och trevlig bok . Av länslagen finns IFK Askersund och Åsbyvikens IF med. Robert har lagt ner ett stort jobb på att läsa in fakta och statistik om klubbarna. Det finns också många intressanta bilder i boken.

Robert har tidigare gett ut böckerna, ”Bandy som livsstil 2004”, ” Det assyriska/syrianska fotbollsundret 2010” och ”Manilamagneten”.

”Jag har valt ut tolv legendariska bandylag som intresserar mej. Jag har samlat anekdoter, matchreferat och bilder om dessa lag. Tanken är att de inte ska glömmas bort. De är alla en stor del av den bandyhistoria som var på väg att försvinna”, skriver Robert i slutordet på boken.

”De viktigaste delarna är de intervjuer som jag gjort med äldre män som på något sätt var med när det begav sig, som spelare, ledare eller supporter”. Hälleforsnäs, Sandslån, Linnea och IFK Stockholm. För en bandyfantast så smakar dessa lags namn som en chokladbit efter en portion spagetti.”

”Resten av materialet har jag samlat ihop från böcker och gamla tidningar. För den som är bandyhistoriskt intresserad är denna bok en guldgruva”, skriver Robert.

Själv har jag fått pikar ibland av någon lokal politiker om att jag skrivit för mycket om bandy genom åren. Men jag tar risken och gör det ännu en gång, nu om en ny bok med lokalt inslag. Det måste vara legalt.

Publicerat av