Wall of Fame på Sjöängen i Askersund

 

Länsidrottens Wall of Fame visas under några veckor i Sjöängen. Under måndagen var Reignar Johansson och hans gäng från Idrottshistoriska Sällskapet på plats i Askersund för att plocka upp utställningsskärmarna. På onsdag invigs vandringsutställningen.

Invigningen följs sedan av en caféträff på temat

Askersundsidrott som arrangeras av Örebro läns idrottshistoriska sällskap.

Örebro läns Wall of Fame skapades 2016 efter att en jury tagit ut elva framgångsrika länsidrottare till en ”startelva”, som senare kommer att fyllas på med fler. Bland de elva finns bland andra Orvar Bergmark, Stig Blomqvist och Agneta Andersson.

En skärmutställning med de elva idrottarna turnerar nu i länet och mellan 20 mars och 9 april. Den formella invigningen den 22 mars står politikern Solveig Samuelsson och Kjell Sunesson för. Till invigningen och caféträffen efteråt gäller fri entré och besökarna

bjuds på fika.

I samband med att utställningen visas på Sjöängen är den kompletteras med ett antal lokala idrottsprofiler från Askersunds kommun. De lokala idrottarna på skärmarna är: Karl-Erik Södergren bandy, Andreas Borg fotboll, Lars Ivarsson skytte, kommunens ende OS-deltagare, Linn-Eriksson-Frih , skridsko , Klara Frih, friidrott (dotter till Linn), Markus Johansson, skidor, Oliver Nelson , enduro.

Skärmutställningen har producerats av museiutskottet i Örebro läns idrottshistoriska sällskap under ledning av Reignar Johansson och det är sällskapet som tillsammans med Örebro läns idrottsförbund är huvudansvariga för länets Wall of Fame. Aktiviteterna genomförs dessutom med stöd av Adolf Lindgrens stiftelse.

Publicerat av