VM i gatumusik i Askersund

Det är dags att plocka fram musikinstrumenten och förbereda sig på den första upplagan av VM ( Vätternmästerskapet) i gatumusik. Den hålls i Askersund den 10 juni under Askersund Folk, Blues &Jazzfestival. Arrangörerna söker deltagare till den första upplagan av VM i gatumusik . Det finns två tävlingsklasser. En för soloartister och en för grupper med två eller flera musiker.

För ett antal år sedan hade musikanter och sångare stora möjligheter att visa upp sig i olika talangtävlingar och amatörtävlingar. Tillställningarna lockade alltid mycket folk. Det fanns en dröm hos de flesta att slå igenom och bli berömda. Men det var länge sedan det hölls sådana tävlingar. Åtminstone i Askersund . VM i gatumusik är en variant av de gamla tävlingarna.

Carlsbergs ledare Kesser Nilsen som gatumusikant i Askersund under en tradjazzfestival.

Själv minns jag amatörtävlingarna på IFK:s fester ute på Borgmästareholmen. Amatörtävlingen var ett givet och populärt inslag i festen. Men då handlade inte bara om musik. Det kunde vara artisteri av olika slag.

Jack Johansson vann en av amatörtävlingarna på ”holmen som ”Kumla-Greven”
Nisse Lundstedt deltog utan framgång
Från Borgmästareholmen

Det är bara att önska att så många som möjligt anmäler sig till Åsa Pitkänen vid Sjöängens turist-och evenemangskontor. Kanske det går bra till andra också. Om allt går enligt planerna kommer musik av alla slag att ljuda över gator och torg i Askersund den 10 juni .

Publicerat av