Full pott för IFK mot Eker

IFK Askersund gjorde sin bästa match för säsongen mot IF Eker på tisdagskvällen. Det blev vinst med 3-1  efter 1-0 i halvtid. Första halvlek spelade IFK mycket bra. Det var bara målen som fattades. Fem minuter före pausvilan gjorde IFK äntligen mål genom Patrik Thörnkvist, efter förarbete av Henrik Göthe.

Nästan direkt efterpausvilan skruvade Adam Palm snyggt in gästernas kvittering på en frispark.  Gustav Åkesson i målet hade svårt med solen i det läget.  Nästan omgående ökade IFK på till 2-1 genom Jonas Kinell.  I slutminuten kunde sedan Henrik Göthe fastställa slutresultatet.

Johan Eriksson klippa i IFK:s försvar. Han fick pris som bäste hemmaspelare.

Bild:Ann-Sofie Fahlström

IFK:s  målvakt Albin Danielsson blev skadad tidigt i matchen. Han ersattes av Gustav Åkesson. Klubben kan glädja sig åt två jämngoda målvakter.  Fyrbackslinjen med Erik Danielsson, Johan Eriksson (pris som  bäste hemmaspelare), Jonas Kinell  och Henrik Göthe, är svårpasserade.  I den senare har IFK ett hemligt vapen med sina långa inkast. Varje inkast blir som en hörna.

På grund av skador och avstängningar fick tränar-Conny Eriksson , möblera om lite  i laget. Mattihas Koch på mitten var en ny ung bekantskap som klarade sig bra. Evighetsmaskinen Jesper Karlsson, gör storjobb i varje match. Alla lag behöver en sådan spelare. Och framåt handlade det mycket om Andreas Borg  och Patrik Thörnkvist. Men som nämnts, en sådan här  kväll  förtjänar alla ett  plusbetyg.

 

 

Publicerat av