IFK Askersund har sorg

Åke Olsson

Bild:Ann-Sofi Fahlström

IFK Askersund har fått sorg. En av föreningens verkliga ”grovjobbare” , Åke Olsson, avled under måndagen på USÖ. Han har kämpat hårt med hälsan den senaste tiden men nu gick det inte längre.

Åke har gjort stora insatser för IFK genom åren med olika saker. Men så blev han också Hedersmedlem för några år sedan. Under många år ansvarade han för ungdomsverksamheten både i fotboll och bandy. Han skjutsade, var lagledare och dömde matcher.

Grunden för dagens fina ungdomsverksamhet har Åke en stor del i. Tillsammans startade Åke och jag en ungdomssektion. Vi hade en telefonlista med honom som första namn och jag som sista. Sedan dess har det rullat på och föräldrar har engagerat sig precis som när vi startade. Vet att det gladde Åke.

Från IFK:s hemsida.

Åke ställde alltid upp för föreningen, men lottförsäljning, som parkeringsvakt på marknaderna, med kritning av planer. Bara för att nämna något. Nu var det inte bara IFK som uppmärksammade Åkes jobb. Han tilldelades bland annat kommunens ledarstipendium. Även fotbollsförbundet drog nytta av hans tjänster på ungdomssidan.

För mej personligt känns Åkes bortgång tungt. Det blir tomt. Vi träffades alltid under matchuret på Solberga vid matcherna när Åke sålt färdigt lotterna. Priserna hade han ofta skaffat själv. Ibland åkte vi ihop till bortamatcherna. Vi har kamperat ihop i många år med olika jobb inom föreningen. Ofta träffades vi på stan, eller också hade vi långa samtal vid hans balkong vid Borgmästargatan när jag var ute på motionsrundor. Vi löste många problem där.

Under matchuret.
Bild:Ann-Sofie Fahlström

Det känns tungt både för mej och för IFK. Åke kommer att saknas stort. Han var lite av föreningens själ. En person som alla föreningar måste ha för att klara sig.

Ove Danielsson

Publicerat av

Ove Danielsson