Förslag om att göra Stöökagatan attraktivare

Gästande turister i Askersund har svårt att hitta in till butikerna vid Stöökagatan. Det trots att butikerna bara ligger ett stenkast från torget.  Köpmännen vid har under några år uppmärksammat kommunen på problemet att få turister på ett naturligt sätt hitta in på gatan. Och till butikerna. Nu har butiksägarna lämnat in förslag på lösningar inför sommaren.

Stöökagatan på 40-talet

Stöökagatan 2017

Ett förslag är att få sätta upp en gemensam skylt vid gatans ingång vid torget med vilka utbud som finns längre bort på gatan. Skylten skulle ersätta alla trottarpratare som butiksägarna tvingas ställa ut för att synas.

”Det faller sig naturligt att vistas i hamnområdet och runt torget, men eftersom gatan in till oss inte särskilt tilltalande märker vi att det tar stopp vid entrén till Torghallen. Vad kan vi göra åt det? Fortfarande kommer det in kunder som är bosatt i kommunen med omnejd som i stort bara åker in för att handla i dagligvarubutiken som inte vet att vi finns. De ”ramlar” över oss eller har blivit rekommenderade av någon av andra butiksägare. Men de har aldrig sett oss tidigare”, framhåller butiksägarna på Stöökagatan i sin skrivelse till kommunen.

 

Utsikten  mot Stöökagatan från Torget 

”Det sitter dessutom en skylt som blockerar insynen in på vår gata. Vi vet att det att den tagits upp för diskussion tidigare . Förslaget var en mindre modell, men vi har inte hört något mer om det. Det rör sig om små förändringar som inte kostar särskilt mycket” skriver företagarna som också skissat på ett förslag på hur en skylt skulle kunna se ut.

Kan nämnas att företagarna vid Stöökagatan ordnade en julmarknad i december som lockade mycket folk.  För egna pengar. Förhoppningen är att ansvariga hjälper till att göra gatan attraktiv. Om inte finns det företagare som funderar allvarligt på sin framtid vid Stöökagatan.

Julmarknad vid Stöökagatan 2017 

Publicerat av

En kommentar till “Förslag om att göra Stöökagatan attraktivare”

  1. Ett alt göra marknaden i askersund på just denna gata stöökagatan och ner mot fisktorget då skulle de gynna alla butiker runt torget och vara fritt genomfartsleden

Kommentarer inaktiverade.