Åsa tog kören Joyvoice till Askersund

Åsa Karlson är en aktiv sångerska  i Askersund. Hon har ständigt  något på gång. Förutom sång ihop med systern Karin, Systrarna K, har hon bland mycket annat också sett till  att kören  Joyvoice startas i Askersund.

Åsa Karlsson

-Jag har ju jobbat med grupper i hela mitt liv och kände ett sug efter att leda kör. På Facebook en i december  2016 skymtade en annons förbi om att Joyvoice sökte efter körledare i hela landet, berättar Åsa

-Jag anmälde mitt intresse och fick skicka  in en video när jag själv sjöng och agerade. Jag blev godkänd och så började det hela. Efter en intensiv körledarhelg var jag väl insatt i Joyvoice konceptet och en annons om att kören skulle starta i Askersund gick ut, nervös var jag, skulle det komma några anmälningar?

Från  konserten den 16 maj

-Men det strömmande in anmälningar och jag trodde väl aldrig att så många skulle välja att komma och sjunga. Vid första repet var vi nära 40 stycken. En siffra som hållit i sig under detta första år. Några har börjat några slutat, upplyser Åsa

 

-Kören hade ett stort uppdrag redan december 2017, då de var med på Julkonserten med Lasse Åberg och Janne Schaffer. Resultatet var över all förväntan. Idén om att göra Vårkonsert föddes där och under vårterminen har vi repeterat och haft väldigt roligt.

-16 maj hade vi en konsert i Stora salongen till förmån för Min stora dag med Kickis Kvintett som gästartister och 8200 kronor skänkte vi till Min stora dag. Att det är så lätt att ta till sig musiken och texterna i en Joyvoice kör, är för att deltagarna kan öva via en app hemma. Man kan lyssna på sin stämma och vid repen sitter den redan.

-Att det också är en blandning i kören av mer sångvana och de som bara sjungit i duschen gör att det blir en sån glöd och alla peppar verkligen varandra hela tiden, tillägger Åsa.

 

 

Publicerat av

Ove Danielsson