IFK hängde inte med mot topplaget Grythyttan

Grythyttan visade med sitt spel på Solberga IP  i Askersund på fredagskvällen varför  laget  ligger i topp på serien. Det blev vinst med 4-1 efter 2-0 i halvtid.  IFK fick starta i en verklig uppförsbacke. Gästernas första mål kom innan alla hade hunnit bänkat sig på läktaren. Målet kom efter ett inlägg som Julian Stifano kasade in.  Chipungu Aforiwaona ökade till 2-0 med ett skott utifrån. Gästerna dominerade första halvlek med ett mycket snabbare spel än IFK.

Efter pausen ryckte IFK upp sig. Det gav också en straff som Andreas Borg säkert prickade in. Lite snopet nickade Johan Fridlund in 3-1. Samme man gjorde också segermålet på en ruter efter trassel framför Albin i IFK-målet.

IFK har nu förlorat sina sista två möten mot topplagen i fyran. Inte mycket säga om. I förra matchen mot Latorp hängde askersundarna med bra. Det blev förlust med 1-0. Den här gången var det klasskillnad. Erik Danielsson fick priset som bäste hemmaspelare.

 

Publicerat av

Ove Danielsson