IFK fick oavgjort mot Ervalla

IFK Askersund och Ervalla SK spelade 1-1 hemma på Solberga  på torsdagskvällen. Det var också halvtidsresultatet. IFK startade matchen bra  och dominerade  under de  första 20 minuterna. Hemmalaget tog också ledning med 1-0 på straff säkert inprickad av Emaunel Fahlström. Efter det flyttade Ervalla  upp laget  och det resulterade  också i kvitteringen. Ett snöpligt mål där IFK-försvaret trasslade till det för sig. Kvitteringen gjordes av Adam Gustafsson. Hemmamålvakten Gustav Åkesson hann också med att göra några svettiga räddningar när Ervalla tryckte på i medvinden.

IFK avslutade bra med flera målkänningar.  Men skärpan framför mål var inte den rätta. En situation i slutet av matchen blev omdiskuterad.  IFK hade en boll som träffade ett hjul på insidan av en målstolpe. Målburarna har hjul så de lätt kan flyttas. Hemmaspelarna hävdade att bollen var inne, medan domaren var av en annan åsikt. Det ska sägas att det inte var lätt för domaren att avgöra. Det bäste hade varit om det inte funnits några hjul vid målstolparna. Då kanske IFK hade tagit full pott.

Priset till bäste hemmaspelare fick målvakten Gustav Åkesson välförtjänt.

 

Publicerat av

Ove Danielsson