IFK föll mot Lillån i höstpremiären

 

IFK Askersund åkte på förlust mot Lillån i höstens första seriematch på Solberga med 2-1. IFK tog ledningen i slutet på första halvlek, sedan Emanuel Fahlström dundrat in en frispark. Bara minuten senare kvitterade Lillån efter en hörna. Det blev rörigt och hemmaspelarna menade att bollen aldrig varit inne. Det blev heta diskussioner. Linjemannen hävdade att hela bollen var över mållinjen. Och domaren gick på hans linje.

Emanuel Fahlström dundrade in en frispark mot Lillån.
Bild:Ann-Sofie Fahlström

Lillån skapade en del farliga chanser matchen igenom utan att dominera. En sådan chans resulterade också i vinstmålet. Ett oavgjort resultat hade nog varit rättvist, men IFK har det svårt att få till det framåt. Det saknas en målskytt i dag. Det blir aldrig riktigt farligt. Bäst i IFK var mittfältaren Emanuel Fahlström och mittbacken Erik Danielsson. Emanuel är lurig teknisk spelare med bra skott. Erik är en klippa längst bak. Även målvakten Albin Danielsson gjorde några fina räddningar.

IFK möter Assyriska hemma på tisdag kväll.

Publicerat av

Ove Danielsson