Äntligen full pott för IFK

 

Äntligen! IFK Askersund fick med tre mycket viktiga poäng mot Assyriska hemma på Solberga på tisdagskvällen. Hemmalaget fick en drömstart med ett ledningsmål redan efter en minut. Efter ett fint inlägg av Filip Kjellman, rakade Ludvig Danielsson påpassligt inledningsmålet. Efter det hade Andreas Borg några öppna chanser som inte resulterade. Istället kunde Assyriska kvittera efter en halvtimmes spel. Gästerna rullade bollen bra inom laget, som gjorde att IFK hade svårt att få tag på bollen.

Emanuel Fahlström och Ludvig Danielsson gjorde IFK:s mål.
Bild:Ann-Sofie Fahlström

Efter pausen tog hemmalaget steget upp och tryckte på. Det gav också resultat. Bollsäkre Emanuel Fahlström skruvade in segermålet på en hörna. Assyriska hade också några farligheter där IFK-målvakten Albin Danielsson klarade med några reflexräddningar. Philip Larsson fick priset som bäste hemmaspelare. Bra var som vanligt också försvarsklippan Erik Danielsson. Noterbart var att Assyriska kom till Askersund utan avbytare.

Publicerat av

Ove Danielsson