Visst var valaffischerna färgstarkare förr?

Har alltid varit road av valaffischer och reklam inför valen.  Och av politik. Förmodligen är det en gammal yrkesskada efter 30 år som journalist. Allt var inte bättre förr, men klart är att affischerna var färgstarkare då.  Nu är det nästa bara stora ansiktsbilder på partiernas företrädare. Lite tråkigt. Men på den tiden var också den politiska kampen hårdare. Åtminstone såg det ut så på affischerna. Det gällde att ta till storsläggan i budskapen. I dag har partierna fullt  upp med att sätta upp nya affischer  hela tiden. Några ägnar sig att förstöra  och riva  bort partiernas  budskap. Lite tråkigt.

En klassisk affisch från ATP-valet 1958

Nedan lite  olika affischer vid  val. En blandad kompott

 

Vänstern  använde Stjernsunds slott som bakgrund i sitt handlingsprogram 2010. Lite oväntat

 

 

 

Nästan varje dag dimper det ner reklam i brevlådan från partierna.  Ofta är det medlemmar som går runt och delar ut reklamen. En del har också knackat på och berättat om hur bra deras politik är. Och jag läser noga och begrundar handlingsprogrammen. Ofta handlar det om att man ska arbeta för det och det i sådana program. Men allt beror på hur ekonomin utvecklas så klart. Det finns en viss summa pengar att rätta sig efter. Prioritering är nyckelordet för dagens politiker

Intressant för askersundarna är förstås vilka som ska styra kommunen i fortsättningen. Där är läget mycket oklart precis som på riksnivå. Vem ska styra med vem? För inget parti lär få egen majoritet. Huvudsaken är politikerna har respekt för valresultat och agerar därefter. Lokalt ser man aldrig några mätningar om vad som är på gång. I alla fall inte i Askersund. Förmodligen kostar det mycket pengar att göra sådana mätningar. Vi får vänta och se…

Publicerat av

Ove Danielsson