Höstmarknad i Askersund

Det är höstmarknad i Askersund onsdag. En högtidsdag för många. Bruna karameller, leksaker, och CD-skivor kommer det att finnas gott om.  Och lite annat också förstås. Politikerna kommer också att vara aktiva. Det är minsann snart val om ingen har märkt det. Marknadsdagarna höst och vår kan vara en dag där folk som ser varandra sällan bestämmer möten. Och ha det trevligt värre. Förr kunde marknadsdagarna vara mycket viktigare än i dag. Kanske en ledig dag från jobbet.  Utbudet är inte riktigt det samma mot förr. Varietétälten i torgparken är borta för länge sedan. Där fanns starka män, trollkarlar och lättklädda damer. Tror inte det är så många som saknar det, men det hörde liksom till då.

Lägger ut en del bilder från marknader en  gång i tiden. Håll till godo.

Rakbladsförsäljaren var mycket  populär på marknader förr. Ordna kön fram till bordet uppmanade han alltid.

Bo Molinder som reklampelare

 

Hamn-Sigge och försäljare Lindkvist

 

 

Publicerat av

Ove Danielsson