Min tidningskrönika 13 januari 2019

 

Vi den här tiden på året översvämmas media av olika årskrönikor. Ofta är det helsidor i tidningarna och timslånga program på tv och i radio.  Personligen tycker jag det är tjatigt. Jag vill istället ha nyheter, uppföljningar, satsningar och trevliga reportage.  Har som journalist själv hållit på att leta klipp och bilder till årskrönikor så jag vet. Tyckte inte det var roligt.

Hade alltid svårt att minnas när olika viktiga händelser inträffade. Var det i år eller förra året?  Någon tycket att jag skulle skriva min personliga årskrönika efter min kritiken mot krönikor. Varför inte? En utmaning, men inte särskilt upphetsande. Det har rullat på som vanligt men jag kan ändå göra ett försök. Börjar bakifrån.

Avslutade året med att äta en god biff och en kall pilsner. Det får nog bli en tradition. Jag blev också ”gammelfarfar”.  Sug på det! Ett av barnbarnen fick en dotter.

Köpte också ett par nya skor med tjock sula för 399 kronor på hösten. Mina tunna lädersulor fuktade igenom. Numera går jag helt torrskodd. På hösten åkte jag ut och mustade en massa äpplen hos en trevlig man i Svinnersta.

Den varma sommaren gjorde också att jag grillade en gång på en liten rund gul grill som jag fick av grannen. Nu är det kyckling som gäller vid de flesta grillar. Min special Hot Dogs har hamnat i bakvattnet har jag upptäckt. Lite tråkig utveckling.

Badade också massor av gånger ute vid Borgmästareholmen. IFK:s gamla festplats. Tycker om att bada uppväxt vid strandkanten av Gårdsjön som jag är. Provsmakade också nystartade Askersunds bryggeris lättöl. Den hade en mycket trevlig smak som tv-kockarna brukar säga.

Sedan har jag varit på lokalfotboll ett antal gånger. Har också besökt bioföreställningar och biblioteket vid Sjöängen ett antal gånger. Lyfter på kepsen för politiker som vågade satsa på ett sådant bygge. Under året har jag också skrivit en massa krönikor och bloggar. Trodde det var slut med det när jag slutade på tidningen. Vännen Leif Linus  och jag har  också varit ute  och visat bilder och film.

Har också varit och fikat med trevliga vänner som Anna, Irmeli, Madeleine , Håkan och Per, på Tutingen vid torget. Trevligt att få fikaförslag från personer man verkligen vill prata med.

Det får räcka med här. Minns inte riktig vad som hände i början på året. Det här var min första och sista personliga årskrönika kan jag lova. När jag hade skrivit undrade jag vem som var intresserad av mitt privatliv. Men nu är det skrivit och jag tar chansen om någon vill läsa….

 

 

Publicerat av

Ove Danielsson