Askersunds Tidning

”Askersund i hjärtat” var rubriken på ett kåseri som en tidigare redaktör på Askersunds Tidning skrev 1969. Då hade   redaktören hamnat i Stockholm och hade fått lite distans på sitt jobb i Sydnärke.  Men kåseriet är skrivit på ett mycket humoristiskt sätt, men med små lätta överdrifter.  Om hur det var att jobba på en liten lokal tidning.  Det gällde att skriva om både stort och smått utan att vara stöddig. Och det har signaturen ”C-son” gjort i kåseriet som jag presenterar i sin helhet. Det ger en bild av vad som var viktigt i småstaden på 50-talet.   Kan också passa på att rätta ett faktafel i kåseriet när jag ändå är i gång.  Signaturen skriver Stora Bredgatan. Det ska naturligtvis vara Stora Bergsgatan.

Eftersom jag själv jobbat drygt 30 år i ”branschen” känner jag igen mej, även om det har skett stora förändringar. Det är många år sedan det infördes begränsningar på föreningsnotiser. När jag började var det många som krävde att få med saker som att ”överblivit kaffebröd auktionerades bort”. När jag plockade bort sådant och annan  returinformation var det många som tog illa upp. Men snart hade föreningsfolket vant sig.

 

Håll till godo:

 

Publicerat av