Systrarna Engstedt ställer ut på Konstrundan i Askersund

Konstrundan är igång i Askersund och Motala. Inne i Borgmästarinnans café vid Stöökagatan ställer systrarna  Pippi  och Malin Engstedt ut teckningar  och böcker. Pippi visar upp foton och böcker och Malin teckningar.

 

Malin Engstedt

Malin tecknade av mej på fem minuter vid Konstrundan i Askersund

 

Pippi Engstedt

Malin  har blev riktig uppmärksammad med sin  teckning ”Snälla  flickor kommer till himlen-andra flickor kan komma  hur  lång som helst”.  Teckningen hamnade   både affischer, tröjor , kassar  och tändstickor. Hon gör  också snabbteckningar. Själv blev jag avbildad på fem minuter.

 

Pippi har gjort sig  känd genom ett antal böcker och fotografier.

 

En av anledningarna till att systrarna ställer ut i Askersund  är att deras mamma  växte  upp på Mårsäters gård  när Zinkgruvan. I dag  äger de fyra syskon Engstedt  Stenhuset  i Stora Forsa  söder  om Askersund som sommarbostad.

 

Publicerat av

Ove Danielsson