Mindre storlekar

Finns det inte i mindre storlek? Tyvärr gäller det inte kläder utan matvaror.

Idag är det dags för min årliga köksskåpstädning. Det gör jag varje år till jul = en tradition (det finns helt klart roligare jultraditioner, men det ska ju göras nån gång och varför inte just till jul?)

Under mitt förra liv som villaägare var det rätt mycket att städa. Skåpen var många och trånga. Nu i lägenhet är det betydligt mindre ytor som ska torkas.

Men paketen, flaskorna, påsarna, burkarna och askarna verkar inte ha blivit färre i takt med krympande utrymmen. Och nu gäller det att kolla på ”bäst-före-datum”. Himmel och plättar va mycket jag får slänga. Sopköraren kommer att ringa, för fullt i kartonglådan!

Så fort man gör ett nytt recept (och det gör jag uppenbarligen väldigt ofta) så är det nån ny olja eller krydda eller torrvara som ska till. Ibland blir inte rätten till belåtenhet, man gör den bara en gång och sen står man där med resten kvar.

Och kryddor – ska man verkligen slänga dom när datum gått ut? Här kommer en intressant fråga: Eftersom jag städar skåpen en gång om år och varje år slänger det som är för gammalt så borde det inte finnas en enda kryddburk som är äldre än 2011 – eller hur?Hur kan det då komma sig att jag har flera stycken som det står 2009 på? Frågorna hopar sig??? Lösningen likaså. Jag tänkte förmodligen på precis samma sätt i fjol. Inte kan man väl behöva slänga en kryddburk bara för att datumet gått ut?

Här kommer ett julrim  – gissa på vad:

Synd att du inte heter Alva
Då hade jag kunnat rimma på salva
Och du är absolut inte tjock
Då hade jag rimmat på rock
Men du är väldigt grann att beskåda
Så jag kan faktiskt rimma på knåda
Nej, det här blir inte som jag tänk mej
Att rimma är för mej en jättesvår grej
För att undvika Juletrubbel
Säger jag bara Bubbel

I morgon får ni svaret på innehållet i paketet – samt ett nytt rim!

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *