tunga fjät

En trevlig inbjudan att fira Lucia med gamla arbetsplatsen emottogs tacksamt. I morse kl 0630 ångrade jag mej. Tidigt tidigt och kallt kallt! Stoiskt hade jag igår deklarerat att jag självklart skulle gå ner på stan men min snälle man var uppe före mej och konstaterade att det var alldeles för kallt och för tidigt för en promenad, så jag fick skjuts.

Kul att träffa gamla arbetskamrater och kul att se Länets Lucia som sjöng väldigt vackert. Så här tidigt på morgonen var deras röster rena och klara, återstår att se hur dom orkar med hela långa dagen. Det blir väl en del sjungningar kan jag tro.

Nu rast och vila några timmar och sen ska jag på nästa arbetsplats och fira med samma Lucia-tåg men inte samma arbetskamrater.

Konstigt! När jag jobbade sa jag ofta till dom som pensionerat sig att de väl kunde komma in och hälsa på. Sitta i fikarummet och träffa alla. Ingen kom! Och jag själv gör likadant, åker aldrig och hälsar på förutom på Lucia. Man kommer liksom ifrån jobbet, känner att man stör (vilket säkert är bara inbillning, en liten stund har nog alla tid att prata med en pensionär).Men idag blir det alltså dags och det ska bli jätteroligt.

Igår rimmade jag på ett presentkort på Spa. Här kommer ett nytt rim:

Snön lyser vit på taken
det är bara du som är vaken
att lämna sängvärmen känns inte härligt
och långt är det till toa, fy va besvärligt!
Men se, då ligger den där och är mjuk och gosig
så fort den är på, blir du varm och rosig

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *