Små runda bollar

Igår skulle jag göra min och många barns favorit-godis-kake-boll. Jag har väldigt svårt för att kalla den annat än något som börjar på n och slutar på kyssar (gamla vanor sitter i). När barnen var små gillade dom att göra bollarna och dom blev runda och stora och små och avlånga och gulliga. När jag var med och hjälpte till på slutet blev det några stora. Och jag var den som smög in i kylskåpet och tog en lite då och då. Jag tycker dom är jättegoda.

Nu fanns inga barn eller barnbarn eller grannbarnbarn att ta till så jag fick själv sätta igång och rulla dom. Men efter år av icke-träning fick  jag inte fast pärlsockret, inte ens fast jag tog med lite florsocker för att binda. Dom såg ut som små harlortar med lite vitt på. Efter 7 misslyckade kom jag på att jag skulle rulla och rulla tills dom blev alldeles svettiga – DÅ fastnade i alla fall något litet sockerkorn.

Ikväll kommer lite grannar och när jag bjöd in så sa jag att vi skulle ha en Uppesittarkväll.  Jag tänkte mig en kväll typ jul-kakor, -godis, -klappsrim, -glögg mm. ”Ska dom sitta där ända till julafton då?” sa en av barnen. Fast det ska dom inte, så jag fick i all hast ringa runt och döpa om kvällen till kafferep istället.

Igår rimmade jag på hemstickade sockor. Här kommer dagens:

HJUL, HJUL STRÅLANDE HJUL

Publicerat av

barbro

3 reaktioner till “Små runda bollar”

  1. Många år sedan jag gjorde sådana bollar som man inte får kalla vad som helst nuförtiden. Typiska barndomskakor faktiskt men visst var dom goda. Lika bra att låta bli för annars nallar man i kylskåpet och dom tar slut innan julen. Kanske inte hos mig föresten för jag har en tand som ilar illa när jag äter sött.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *