drömmer om en jul …

Jag drömmer om en jul. En jul som i Fanny och Alexander. En jul där en massa släktingar från när och fjärran dyker upp och bara är tillsammans i glädje och yra. En jul där man är så många så det finns olika sällskap som sitter lite varstans; pratar, spelar spel, lägger pussel, dansar ringlekar.

Fast det går ju inte. Man är liksom inte fler än man är. Och när jag tänker efter så är det ganska skönt det med. Att vi är lagom många. Då kan alla sitta tillsammans och prata tillsammans och äta tillsammans. När jag tänker efter så fattar jag ju vem som skulle få väldigt jobbigt om man var så där många. Var skulle alla sitta och äta? Vem skulle göra all mat? Vem skulle diska efteråt? Och var skulle alla sova?

Det är ändå härligt att man nu som pensionär har tid att vänta på julen. Man slipper känna all jäkt och stress. Hos mej är kakorna bakade, pyntet är framme, det är bara lite mat som ska tillagas närmare helgen.

Och igår kväll var några grannar här på julkafferep. Vi drack glögg och kaffe (och lite whiskey), mina kakor fick komma ut ur sina lådor (dom smakade bra), jag fick visa alla mina juleljus (det brann ljus överallt)  En fantastiskt mysig julkväll! Tack till mina Goda Grannar som kom!

Igår rimmade jag på ett häfte med åkattraktioner på Liseberg.

Utför backen du åker – huj vad det går
Ja faktiskt så fort så det blir inga spår
Håll i dej hårt så du inte blir kvar
När grejen du sitter på själv iväg far

Publicerat av

barbro

En kommentar till “drömmer om en jul …”

  1. Tack för en mysig kväll! Alla dina kakor var fantastiskt goda och det var inget fel på glöggen och wikeyn heller.
    Stor kram till er båda

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *