Strumpbyxor – ett djävulens påfund

Jag blir absolut tokig på strumpbyxor. Köper och köper och aldrig blir dom bra. Det börjar i affären när det finns alldeles för många olika sorter att välja på. Denim 10 eller 20 eller 40 eller 60? Ja det är ändå ganska lätt, man fattar ju att det är tjockleken som avses.

Sen ökar svårighetsgraden för vad man ska välja. På framsidan finns ett tjusigt kvinnoben iklätt just den här strumpbyxan. En massa pilar visar var den håller in som mest och det verkar ju vara precis överallt om man kollar på bilden. Lika bra att säga att om du köper den här lilla lilla strumpan, och om du överhuvudtaget får på dej den, så kommer du att se mmmycke smalare ut.

När man kommer hem börjar helvetet. Den ska träs på benet! Jag har läst nånstans att det är väldigt bra för balansen att stå när man drar på sig strumpbyxor. Tror jag det. Men vem kan stå i 9 minuter på ett ben? Det är nämligen minst den tid det tar att få på sig dom. Man får ta om och ta om. Puh… till slut sitter dom där.

Sen hinner man bara gå några minuter fram och tillbaka så har grenen halkat ner så det liksom blir ett mellanrum… ni fattar! Fruktansvärt irriterande. Man går och liksom kränger till för att få upp själva grenen, om man inte är alldeles ensam för då kan man ta ett tag innanför kjolen och försöka hissa. Men det är såklart inte att rekommendera i folksamlingar.

Många tycker att det är tråkigt med hösten. Dom klagar på mörkret och blåsten och kylan. Jag håller med. Men min anledning att inte gilla hösten är att jag då inte kan gå med bara ben utan måste börja använda strumpbyxor.

 

Publicerat av

barbro

2 reaktioner till “Strumpbyxor – ett djävulens påfund”

  1. jo nog minns man sina strider med strumpbyxor. Lite trist var det också när man glömt dom inne i byxorna och upptäcker en vacker dag att dom släpar efter en där man går.
    Jag har slutat med strumpbyxor och kör med varma kalsonger fast för att göra det lite kvinnligare och finare så heter dom tajts nu för tiden fast dom egentligen är ett par långkalsonger. Ja herre je, så det är att vara kvinna.

  2. Ja medhåller på samtliga punkter.Allt dalar i lodrätt mening och inte gör julen det bättre…nej ska man ha stumpbyxor då ska man ta minst 3 nr större än annars!Då lyckas den även gå utanför magen.Praktiskt och skönt med 0 häng..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *