Världens äldsta groupie

Apropå TV så såg jag idag reprisen på en dokumentär från år 1963. Vilket underbart program. Jag kände så klart igen det mesta även om jag vid den tiden var mmmmycket ung (jodå det är sant!).

I alla fall så visades en film där Jerry Williams uppträdde och tjejerna tog sig upp på scenen och slet i hans byxor och kavaj och kropp och gud vet allt. Dom fick slitas ner från scenen.

Påminner mej om en gång för cirka 15 år sen då jag och min kusin såg Jerry på Liseberg. Vi åt och drack en god middag och blev alltmer upprymda vartefter showen fortskred. Faktum var att vi kände en av musikerna i bandet. Han hade tillbringat sommarloven hos sin mormor i Övsjö kan man tänka. Så vi tyckte ju liksom att vi borde ge oss tillkänna efter showen. Vi funderade hit och dit hur det skulle kunna genomföras. Vi skulle säkert bli stoppade! Det fanns säkert staket! Vilken väg skulle vi ta in bakom scenen? Om vakterna tog oss hade vi räknat ut vilket svar vi skulle ge. Vi kände oss som groupies. Och vi tyckte såklart att det skulle vara nästan oartigt att inte tala om för vår sommarkompis att vi varit där.

Sagt och gjort. Vi stegade iväg bakom scenen. Ringlade oss fram mellan loger, sladdar och scenarbetare. Inte en enda frågade vad vi gjorde där?? Inte en enda vakt kom fram och stoppade oss?? ”What is a happening?” Trodde dom månde att vi tillhörde städ-personalen? Vi hade nästan hoppats på att bli ”gripna” och avvisade, det hade varit något att berätta för barnbarnen. ”En gång förstår du, försökte jag ta mej in till min idol, och då var det två jättestora vakter som stoppade mej och nästan kastade ut mej från back-stage.”

Det blev inte riktigt så! Vi hamnade ända in till Jerry där han stod i bara kalsongerna och bytte om…. Han bevärdigade oss med ett litet ögonkast och ett litet ”hej”. Vår kompis såg måttligt road ut och vi slutade fnissa direkt.

Så var det när jag var ”världens äldsta groupie”!!!

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *