Bak i sikt-e

Rubriken kan man säga mycket om. Rolig är den inte, men ovanlig!

Det dyker upp med jämna mellanrum, även om mellanrummen blir längre och längre. Jag blir så himla huslig. Och då tänker jag inte på att laga mat för det gör jag ofta och gärna. Och det är inte att städa för det gör jag också då och då. Nej nu menar jag huslig=baka.

Idag slog det till. Jag stod på affären och visste inte vad jag skulle köpa för matbröd. Det finns tusentals sorter och det finns tusentals blandningar med linser, russin, nötter, frön, mandlar och gud vet allt. Man blir less på allt. Och i morse satt vi och tuggade och tuggade på sista skivan av nån sorts nybakad limpa (nybakad för snart en vecka sen!) som var torrare och hårdare än en trädstam. Jodå, jag vet att man kan frysa in halva limpan direkt när man köper den, men det är inte alltid jag kommer ihåg det. Så nu var de här skivorna kvar och inget annat mjukt bröd fanns i sikte så det var bara att tugga i sig det.

Så där på affären tänkte jag att nu är det dags. Stack iväg och köpte 3 paket jäst och en massa olika sorters mjöl. Ifall jag nu inte skulle fastna för att baka varje vecka så blir de här mjölpåsarna nåt mer som måste slängas när det blivit för gammalt.

Och nu är jag igång. Grahamsbullar och valnötsbröd. Och nu var jag ännu mer fiffig för nu blir jag av med påsen med valnötter som jag envisas med att köpa varje jul. Efter jul  är alltid nästan hela påsen kvar och jag kommer alltid fram till att jag inte behöver valnötter till nååååt och att det är lika bra att slänga den.

Så nu, om ett tag, kommer här att dofta nybakat bröd och jag kommer att vara så lycklig och nöjd…

Publicerat av

2 reaktioner till “Bak i sikt-e”

  1. Lycka till med baket, ett tips – skiva och frys allt bröd, köpt eller hembakat och sen tar man bara fram så mycket som krävs för stunden.

  2. Jaha då var det dax för bröd..och det blev säkert jättegott..Vart hittade du recept ? Googlade kanske eller kanske gör du som vår föräldrar,, höftade. Det var ju det vanlig svaret när man frågade om recept.. ”Jag tog lite av de och lite av de och lite av de” DEt var ett recept förr i tiden 🙂 Och gott blev det….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *