Ett handarbete!

Jag har alldeles för mycket tid över. Skulle vilja göra nåt. På kvällen. Framför TV:n. När jag bara sitter där och glor. Ja nu är det inte riktigt sant (det mesta som jag skriver är faktiskt ”hittepå”), jag sitter inte så mycket och glor. Så snart det blir reklam eller paus mellan två program så sliter jag upp 1) korsordet   2) min I-pad och försöker spela Ordjakten eller nåt ointelligenskrävande spel, typ patiens, där man inte kan påverka utgången ett dugg  3)  telefonen och försöker komma på nån som jag kan ringa till och som jag inte pratat med på dagen.

Nu sitter jag och minns den ljuva tiden då man stickade så mycket på kvällarna, trött efter dagens slit tog man fram sin stickning och tänkte att nu måste jag skynda mej för barnen ville ha sina tröjor/västar/mössor/halsdukar snabbt. Det var inne med stickat då. OK det är väldigt länge sen, men det är faktiskt inne nu också. Det hör jag både här och där. Det finns stickkaféer och nätverk och man skickar mönster till varandra och har det så trevligt.

Ikväll satte jag igång med research. Vad sägs om att sticka sig ett par gröna shorts till sommaren? Kommer faktiskt ihåg en gång för mycket länge sen då jag skulle VIRKA en bikini. Hur tänkte jag då? Mitt bröstmått var på den tiden oöverskådligt stort och när jag sa till en kompis att jag hade så svårt att göra snygga hoptagningar, så sa hon ”jag tycker inte du ska syssla så mycket med hoptagningar, det är bättre att du ägnar dig åt att lägga till fler maskor”. Styggt sagt, men tyvärr fick hon rätt. Den bikinin kunde inte ens en docka ha på sig.

Eller kanske jag ska sticka en riktigt invecklad norsktröja. Fast jag har ju två stycken som blev färdiga på 80-talet. Hur många såna kan man behöva? Jamen en vit topp, det är ju snart sommar – fast jag har ju så fula armar! Och herregud, just som jag sitter där och spanar så ser jag att man kan VIRKA EN TOP MED BYXA – min gamla bikini är alltså tillbaka… Kanske … nej jag bara skojar! Men – här – en bolero i garn som blir som en pälskrage. Användningsområde: Inget… Jamen en kofta, det är ju alltid bra att ha. Problemet är att jag har ungefär 30 st, det enda plagg jag tycks köpa nuförtiden är en kofta, den känns liksom ofarlig att inhandla, man behöver den säkert nån gång.

Kvällen lider och jag med den skulle man kunna säga. Jag avbryter sökningen och suckar. Det blir väl till att ”kasta opp” en strumpa till. Eller ett par vantar. Det är ju snart vinter igen och då vet man aldrig, kanske har jag lyckats ha sönder något av mina fiiiina handarbetsalster och helt plötsligt står där utan nåt på händerna…. bäst att skynda!

Godnatt alla ”handworking-ar” !

Publicerat av

2 reaktioner till “Ett handarbete!”

  1. Nu har vi (Staffan och jag) fått oss ett gott skratt igen – vi ses på handarbetets vänners-klubb på torsdag . God natt

  2. Börja med ett par handledsvärmare och en liten toppluva. Det är alltid bra att ha för vintern är ju inte slut ännu.
    Annars kan du göra som jag. Börja med luffarslöjd Det är ungefär likadant fast med sträng. Någon liten fjäril att ha som blomstöd eller en ängel eller grytunderlägg och ljusstakar. Bra precenter att ta till och väldigt lätt att göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *