Fint väder!

Jomensåklart är det härligt när det är fint väder. När solen börjar lysa in och man inte vågar titta på den för då måste man samtidigt titta genom ett fönster som inte verkar haft kontakt med fönsterputs och trasa på flera decennier. Alltså tittar jag bort!

Och så blir jag rastlös här inne. Det är så fint, jag måste ut och gå. Jag går ut och går ett tag, ja ibland upp till en hel timme. Men sen? Vad gör man då? Oftast för lite snö att skotta, står och glor ute på gården och hoppas att nån ska titta ut för en pratstund. För kallt att sitta på altanen än. In igen…

Sätter mej och inväntar eftermiddagsskymningen, den kommer ju lite senare nu men snart är den där lummiga tidpunkten här. Härligt att sätta sig ner med ett korsord eller en bok. Oron över spilld luft och missade solstrålar är borta. Lugnet sprider sig. Min mamma sa alltid att man skulle ”rasta skymning”. Hon gjorde det och då fick vi barn inte väsnas och inte stimma, då skulle det vara tyst och lugnt. Ganska bra uttryck faktiskt!

Man kan ju undra vad jag är för pessimist som inte gillar när solen börjar lysa. Men icke då. Jag tror jag tror på sommaren! DÅ blir det roligt för då behöver jag aldrig gå in!

Publicerat av

3 reaktioner till “Fint väder!”

  1. Kura skymning sa man här hemma och man satt utan att tända lampan och fikade lite och pratade lite i liksom stillhet. Minns härliga stunder hos tanterna borta väst i byn då alla kurade skymning tillsammans.
    Skitiga fönster ska man skita i. Tids nog får vi energin att putsa dom (kanske)

  2. Efter alla debatter om nätkommentarer med olämpligt innehåll hörde jag igårkväll en kvinna som absolut aldrig ger sig in i kommentera-fälten. Känns ganska riskfritt för mej, eftersom jag bara får trevliga och uppmuntrande kommentarer.

    Därför säger jag till dej att ditt förslag låter fantastiskt härligt! Ha det så bra där du är!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *