Tillsyn?

Frågan är väl om jag inte redan nu, fast jag medger att det är i tidigaste laget, behöver en viss tillsyn.

Igår när jag och den andre hushållsmedlemmen kom till affären och hade vandrat där ett tag så säger han: ”Vad är det du har i håret?” Kände försiktigt och himmel och plättar, där satt en stor gul hårrulle. Frissan säger att det är bra att sätta en hårrulle där bak ett litet tag, eftersom det finns en virvel där och att det ofta blir ett fält i håret som ser ut som att jag är flintis. Fenomenet har jag uppmärksammat på flera hårfärgande kvinnor så jag är långt ifrån ensam. Och det är minsann inte lätt att få bort den där jäkla flinten. Tycker inte att det hjälper med rullen heller, men igår hade jag alltså satt i en och glömt den. ”Den sitter ju så långt bak” sa jag lamt till mitt försvar, plockade ut rullen och smög ner den i jackfickan, såg mej ängsligt omkring. Nej där fanns inga – just då – som jag kände… Puh!

Och idag när jag sminkat mej färdigt och tog en sista titt i spegeln innan jag gick ut för att erövra världen = mitt vardagsrum, såg jag något brunt på hakan. Kollade och upptäckte att jag inte hade smetat ut brunkrämen där. Vad är det som händer?

Apropå brunkräm så vet jag mycket väl att det numera heter foundation. Men jag har sagt brunkräm i princip sen den uppfanns, så det tänker jag fortsätta med. Jag vet också att foundation är till för att utjämna olikheter i huden och att den vanligtvis är väldigt ljus, ungefär som den egna huden. Jag tar alltid den mörkaste nyansen. Jag vill ju bli brunare, inte lika ljus som utan kräm. Och om jag ska utjämna ojämnheter i min hy så kan jag säga att det är dags för större förpackningar. Här skulle man få lägga på stora tjocka lager för att jämna ut. Man skulle kunna säga att mitt ansikte absolut är färgat, fast bara här och där.

När jag köpte min senaste tub med brunkräm hade jag med mig min gamla så att jag säkert skulle få rätt nyans och så att hon inte skulle lura på mej nåt ljust och blaskigt. Då sa expediten: ”Jamen du har ju mycket kvar på den gamla tuben, och sen kan du ju klippa upp den och skrapa ut det sista också!!!” Va! Det trodde jag att det var bara jag som gjorde!

Trevlig helg på er alla sköna människor!

Publicerat av

En kommentar till “Tillsyn?”

  1. Jag klipper också upp tuben och tar det sista som finns kvar så du är minsann inte ensam och inte nog med det jag säger också bruncreme . Man fastnar ju i samma grejor och har svårt för att ändra sig. Nu använder jag ju väldigt sällan bruncreme bara när jag ska ut och dansa men nog skulle man behöva lite färg nu för när solen kom fram såg man verkligen hur blek och grå man är. Imorgon ska jag på fiskeöppning på Kolbjännsjön om det inte är lika kallt som idag så då lär man väl i alla fall bli rödblommig. Ha en trevlig helg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *