Förlorare?

Årets julklapp var en … ja vad hette det nu igen. Jag säger padda så fattar ni kanske vad jag menar, annars heter den väl ipad, eller ipod, eller nåt annat, jag kan faktiskt inte skilja på alla saker som heter något på ”I”. I alla fall så fick vi en sån i julklapp. Och jag kan ärligt säga att denna fantastiska tingest inverkar menligt på min förmåga att ta in nyheter och annat som sänds i en kanal där det finns pauser. Så fort det blir en paus greppar jag nämligen min platta och börjar blippa här och där. När pausen är slut är det inte säkert att jag är klar, alltså missar jag flera goda och dåliga nyheter.

Det som intresserar mej är tävlingar med ord. Just nu är det Ordjakten och Quiz-kampen. Skitkul ifall ni frågar mej. Sen kör jag en tävling på internet också. Den heter Scrabble och är samma som alfapet. Här spelar man med en okänd person och det gäller att forma så många ord som möjligt på kort tid och med givna bokstäver.

Jag förlorar alltid… I alla fall känns det så. Segrarna är lätt räknade. Men efter alla mina år i näringslivet så kom jag ihåg att man alltid ska dokumentera sina upplevelser så kanske det leder till en förbättring.

Sagt och gjort. Jag har fixat en hemlig lista där jag antecknar datum samt bokstäverna F eller S (förlust eller seger).  Jag har lagt listan längst ner i högen bredvid datorn där det ligger en massa skräppapper. Har svårt att tro att den andre i hushållet skulle vara intresserad av min lista, men ändå. Jag vill ju inte att nån annan ska fatta hur dålig jag är. Många F blir det… Och det känns faktiskt inte som att en titt på listan hjälper mig till bättre resultat.

Det skulle såklart göra mig både bättre och gladare ifall listan dominerades av bokstaven S, och ibland tänker jag att ”varför inte”. Jag kan väl skriva vilken bokstav som helst om det skulle få mig att känna mig bättre. Fast då är det förstås ingen större idé att ha nån lista.

Detta inlägg bevisar en gång för alla att jag bara håller på med toksaker hela dagarna, inte en enda riktig grej blir det gjort. Jag går från ordlekar, till handarbetet, till dragspelet, till korsordet. Mitt namn skall varda LATHET!!!

Men nu, i skrivande stund, inser jag att jag faktiskt har lite bråttom. På torsdag är det Alla Hjärtans Dag och det gäller att vara förberedd. Tänk om det händer nåt?

 

Publicerat av

En kommentar till “Förlorare?”

  1. Lathet har jag också drabbats av. Sedan jag jobbat och skottat snö och tagit min skogspromenad så hamnar jag väldigt lätt framför tvn och tittar på en massa skit bara för att jag är lat och inte ids ta itu med saker jag skulle ha gjort. Kan det bero på kylan och vintern tro. Hoppet finns att vi blir fyllda av energi när våren kommer med ljus och sol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *