Seniordatoranvändningsundersökning

Idag ringde en trevlig ung man och ville ställa frågor om seniorers dator- och internetanvändning. Nu gäller det att passa sej, tänkte jag. Nu ska han få se vem han ”stungit haver”. Jag ska visa att pensionärer minsann inte är några proppar och såskoppar när det gäller nymodigheter.

Frågorna duggade tätt och jag tänkte mej verkligen för. På de flesta frågorna svarade jag  ”mycket” och  ”ofta”, antal timmar vid datorn anmälde jag till helt orimliga siffror (han måste ha trott att jag sitter vid datorn hela dagarna – och jag som har sååå mycket annat att pyssla med). Jag läste tidningar, jag lyssnade på musik, jag twittrade, jag använde mej av sociala medier. Han lät lätt förvånad… När han frågade vad jag sökte information om på nätet så berättade jag inte att senast satt jag och tittade på stickbeskrivningar en hel dag, utan jag sa helt frankt att ”det är mycket som intresserar mej och jag söker mycket information via internet”. När han frågade om jag konsulterade nätet i medicinska frågor, sa jag ”Absolut inte!” Man vill väl inte att han ska få för sig att pensionärer bara söker och intresserar sig för sjukdomar. Sen frågade han om jag sökte jobb på nätet. Då svarade jag i hastigheten ”O ja”. ”Jaså?”, sa han. ”Ursäkta” sa jag, ”nu blev det lite fel”. Hoppsan!

När undersökningen så såningom kommer att redovisas kan man läsa att pensionärer installerar mjukvaror och hårddiskar, laddar ner appar i långa banor, är inne och diskuterar och följer alla tillgängliga sociala medier, twittrar, söker i stort sett all sin information via nätet, läser alla tidningar som finns både i pappers- och i nätform, och att dom är otroligt vetgiriga och intelligenta.

SÅ DET SÅ!

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *