Tillsyn 2

Idag hade jag skramlat ihop i alla fall en halv tvättmaskin med diverse färger. Ganska svårt att få till nu för tiden. Tänk förr tvättade man dagarna och kvällarna i ända, strök skjortor åt försäljarmannen, parade ihop tubsockor och var glad om det bara blev 5 st över varje gång, vek t-shirts och trosor. I tvättstugan var korgarna nästan alltid fulla; den ena med tvätt som var färdig och den andra med tvätt som var ofärdig.

Numera får man som sagt spara och spara. Tur att man har så pass stor garderob!!!!!!! så man klarar sig ett tag utan att tvätta.

Nåja, jag körde min färgglada tvätt. Nej nej, ni tror förstås att det färgade av sig. Icke, allt gick så bra. Ända tills jag skulle leta kulan som jag har tvättmedlet i. Den brukar ofta hoppa ur tvättmaskinen och skynda sig lägga sig under ett skåp så att jag måste krypa och hämta. Och det räcker inte med det, när jag väl är där så ser jag att det är väldigt dammigt längst där inne så då måste jag upp, hämta en trasa och torka av. Jättejobbigt!!!

Nu låg den inte där och faktiskt ingen annanstans i badrummet heller. Tills jag kollade där jag har tvättmedlet. Där låg den alldeles torr och oanvänd. Hade alltså kört tvätten utan att tvätta.

Lat som jag är gjorde jag ett hastigt överslag, luktade på tvätten och funderade på om det kanske inte alls är nödvändigt att ha tvättmedel, det kanske blir rent av bara vatten. Det blev det inte. Alltså, i med samma kulörta kläder, i med tvättmedlet och vips – en ny tvättomgång tog sin början.

Trevlig dag till alla hjärtevänner där ute!

Publicerat av

En kommentar till “Tillsyn 2”

  1. Ja de där tvättbollarna!!Det är likadant hos mig,att de ligger nånstans på golvet eller hamnar inuti ett klädesplagg så den hamnar i tvättkorgen.Och jag kan berätta…jag har TRE tvättbollar!!Och ingen av dem ligger där de ska :9

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *