… den här gamla trasan

När någon tidigare påpekat att jag haft en snygg klänning, en häftig skjorta eller en snofsig kjol så har jag svarat: ”Äsch, den här gamla trasan!” Eftersom jag har så svårt att ta komplimanger och eftersom jag kanske inte tycker att det jag har på mej är så märkvärdigt.

Uttrycket ”den här gamla trasan” har nu fått en ny innebörd. Nu stämmer snart allt jag har in på det epitetet. Jag har garderoberna fulla, bågnande, av gamla trasor. Dom är helt oslitna, sitter bra, har inte helt fel färgskala men dom är helt klart gamla.

När jag blev pensionär för snart två år sen hade jag väldigt svårt att inte fortsätta som när jag hade ett jobb. Då gick det åt mycket kläder till alla dessa arbetsdagar. Man ville förnya sig, man ville tävla lite med dom andra på jobbet, man såg så mycket snyggt som andra hade på sig. Jag kunde liksom inte sluta att inhandla ett snyggt klädesplagg när jag fick syn på det. Något till sommaren. Något till hösten. Något till jul. Nu, efter ett par år,  börjar jag fatta att jag inte behöver så mycket kläder. Triiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiist!

Jag hasar iväg till gymet i träningskläder med överdragsbyxor. Väl hemma blir det ett par jeans, jag säger jeans fast det inte är det, dom är svarta eller bruna. Men vad heter dom? På helgerna tar jag ibland på mej en av mina 38 (jo det är sant!) kjolar och sen på kvällen leker jag att jag måste byta om efter en hel lång dag fylld av arbete som gjort mig nästan svettig. Då åker mysdressen på och sen halkar jag omkring i den hela kvällen. Ibland blir jag bortbjuden – väldigt trevligt – och då har jag massor av gamla ”arbets-kläder” att ha på mej, dom duger gott till det.

Summa summarum…. DEN HÄR GAMLA TRASAN! Det är jag det!

 

Publicerat av

En kommentar till “… den här gamla trasan”

  1. Jo du precis så är det. Jag har bara en mängd träningsoverallsbyxor och dom är så bra att ha under överdragsbyxorna och nu ser man ju till vad som är praktiskt mer än förut då man skulle visa sig för folk. Dom som råkar komma hit väntar sig inget annat än att jag ska se ut som jag gör. Lite tråkigt kan det väl vara ibland men som sagt garderoberna bågnar av gamla kläder om det mot förmodan skulle bli nån fest Tänk vilken tur att vi inte behöver lägga ner pengar på kläder längre. Pensionen är nog liten ändå så det skulle inte räcke till heller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *