… drömmer om

Häromsistens när barnbarnen var på besök ville de måla med vattenfärg. Händelsevis hade jag inget särskilt att syssla med just då (!) så jag satte mej också och gjorde en tavla. Barnsligt ville jag hela tiden ha bekräftelse på att det jag gjort var bra. Barnen svarade lite förstrött: ”OK”, ”Ja, va fint mormor!”, ”Man kan nästan se att du målat en oas”. Men när jag visade upp mina två svarta kameler då orkade dom inte svara.

När vi målat klart och barnen skulle åka härifrån ville jag visa min mest generösa sida: ”Om nån av er vill, så kan ni få min oasteckning?” Gossebarnbarnet svarade efter en sekunds betänketid: ”Men den är ju så fin, så den vill du väl ha själv!!!!!!”

På kvällen började jag fantisera över detta barns framtid. Självklart kommer han att bli diplomat. Han äääär redan diplomat! Och sen rullade det på.

Jag såg framför mej att han blev ambassadchef i ett avlägset främmande land. När det landets skandalpress besökte ambassaden lät det så här:

(självklart behärskar Ambassadchefen det inhemska språket till fullo)

Reportern:
vlsjlajdlsallajslallal alllajlalall bsk allllllllraahhhhh
(Vi har förstått att Ambassadchefens mormor besöker er här)

Ambassadchefen:
lllGRRrllllajsk GRRRlljaljaljl llljalalalalala GRRR
(Det stämmer. Hon har varit här i 14 år nu!)

Reportern:
ljsljljall ahhhhhhh ltlrlaauuuu
(Men så trevligt. Vad gör hon i vårt land?)

Ambassadchefen:
lllljjGRRR GRRRR aaaahh, baaah, krrkrrrGGRRR
(Hon sitter i vår trädgård och målar akvareller)

Publicerat av

2 reaktioner till “… drömmer om”

  1. Ja men visst är det väl roligt att måla och få låta färgerna flöda. Snälla ungar har du omkring dig som säkert tycker att det var fint. Barn ser ju på ett annat sätt och känner in mycket mer. Fortsätt du måla utan att sätta betyg på dig själv. Det är det jag försökt lära dom som går i inspirativ målning med mig ibland. Huvudsaken att man har roligt.

  2. Du har hittat en ny gäragrej..Tycker du ska fortsätta..du kan ha oanade talanger och det kan blir mer än oaser… och sen kan du sälja dina målningar dyrt.. Lycka till

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *