Handarbete = materialsport

Debatten går varm i dagarna. Man debatterar varför det ska vara så dyrt att ge sina barn en fin uppväxt i slalombackar, på ishockeyplanen, på golfrundan, i ridhuset. Materialen är så dyra att många föräldrar tyvärr inte kan bekosta detta med påföljd att barnen inte får ägna sig åt ett favoritintresse.

Tur att man har kommit ifrån den tiden tänkte jag. Men så kom mejlet. Jag är nämligen nära vän med Syateljé Margareta. Så nära att till och med ett låsbrickeföretag kände sig säkra på att de kunde kontakta mej och prata låsbrickor. När jag frågade hur det kom sig, eftersom jag avsagt mig reklamförfrågningar från kreti och pleti, fick jag till svar att jag, eftersom jag var kund hos Syateljé Margareta även kunde räknas som kund hos låsbrickorna!!! Hmmmm!

Men nu var det mejlet. Jag fattar nu varför mina alster inte alltid blir så vackra, jämna och outsägligt speciella! Jag har ju ingen STORKSAX. En sån bara måste man ha. Jag tar ju Fiskars-saxen som hänger ovanför diskbänken och det har gått så bra. Och sen har jag ju ingen MAGNETPLATTA att lägga handarbetet i, jag har det i handen jag… Till magnetplattan finns en LUPPLINJAL. Jag vågar inte tänka på vad den ska användas till. Lampor finns i alla möjliga och omöjliga varianter. En jättefin som på stativet har en liten låda där man kan lägga sitt handarbete när man någon enstaka gång behöver göra annat. FÖRSTORINGSGLAS, ja faktiskt en helt otrolig manick som man sätter på huvudet ungefär som en pannlampa.

Alltså; jag har problem. Om jag ska ägna mig åt ett intresse av det här slaget, då är det investeringar som gäller. Plus att jag måste göra iordning ett särskilt utrymme där både jag och mina hjälpmedel ryms.

Nej, det blir nog även fortsättningsvis strumpstickning för min del. Där räcker det med 4 strumpstickor och 1 garnnystan. Tror jag!

Trevlig helg på er alla!

Publicerat av

En kommentar till “Handarbete = materialsport”

  1. Vänta du. Snart får du något erbjudande om särskilda designade stickor som man bara inte kan leva utan och naturligtvis måste du ha förstoringsglas om du börjar se lite dåligt och en fin liten lampa som du kan bära med dig. Vänta du bara. Det finns grejor för allt och ingenting är enkelt längre

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *