8.04

Nu är det vetenskapligt bevisat. Jar har en inre klocka. Den kommunicerar med den yttre, för varje morgon vaknar jag vid 7-tiden, somnar om och just när klockan är 08.04 så slår jag upp mina mintgröna (det lät så bra med mintgröna, faktum är att dom snarare är ljusgrönsbleksiktiga nu för tiden, dom var helt klart grönare förr) ögon och slänger en blick mot väckarklockan och då står den på 08.04.

Om jag nån gång mot förmodan ska upp före den tiden så måste jag 1) ställa väckaren 2) ställa mobilen 3) förvarna den andre personen i hushållet om att jag har viktiga angelägenheter att sköta i ottetid på morgonen. Jag ligger dessutom på aga halva natten och somnar inte till förrän just innan klockan ska ringa. Ifall jag, även detta mot förmodan, skulle vakna innan den utsatta tiden, måste jag ligga och vänta för att kolla ifall väckaren fungerar. Känns väldigt osäkert eftersom den används så sällan.

Idag har jag varit ”duktig”. Städat! Det är svårt att avgöra när det behöver städas här. De två personerna i hushållet är båda duktiga på att plocka undan och det ligger således väldigt sällan någonting på fel plats och ser därför heller aldrig stökigt ut. Man kan därför luras tro att här alltid är välstädat. Det är inte förrän man passerar en hylla i något högre fart än maklig takt, som man märker ett litet moln som stiger uppåt. Det är nåt vitt och smått som dallrar. Sen kan man, om man vågar, dra ett finger på en tavelram och upptäcka att den har en helt annan färg än den ser ut att ha.

I morse hade jag mottagit så många signaler i viss riktning att ingen annan utväg fanns än ta tag i mitt latliv och sätta igång och jobba lite.

Nu är det gjort och här är fint och rent. Svårt att säga vad det luktar eftersom jag har slutat vräka på Ajax både här och där. Jag har nämligen läst mej till att det är väldigt starkt och kan förstöra möblerna. Synd… jag minns den ljuva tiden när jag dränkte in trasan i Ajax och efter ett par tag så luktade det himmelskt rent. Men nu luktar det i alla fall liksom o-dammigt, om ni fattar!

Så vad kan passa bättre än att jag tar och unnar mej lite ledigt. Jag ska lägga mej i soffhörnet och inte ta min ”padda” och spela Ordjakten för då blir jag så sur om jag förlorar, kanske kan jag dra en patiens – där är det ingen som märker att jag inte vinner. Eller kanske slår jag några maskor på stickningen. Eller kanske läser jag på boken om Greta Garbo och hennes assistent. Hade hon en assistent eller är det bara hittepå alltihop?Det jag i alla fall är ganska säker på är att jag inte ska göra nån som helst nytta innan måndag.

I vilket fall kommer jag att få en trevlig kväll och helg och jag önskar er detsamma!

Publicerat av

barbro

En kommentar till “8.04”

  1. Du är för härlig, du skriver så jag lever mej in i din vardag, du ärhelt klart värd att få softa… i kväll ! Ha en trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *