”Maten är klar”

Den här veckan är jag ledig. Förr fanns det både Husmorssemester och Frufridagar. Jag har inte hört talas om några såna härligheter på länge. I dagens familjer delar alla på ansvaret – eller?

Men här hemma har vi vår egen agenda. Vi delar på matlagningen så att vi lagar middag varannan vecka. Det gäller måndag-torsdag, på fredan tar jag över. Inte för att det blir bättre så utan för att jag så gärna vill. Jag gillar att laga mat, men måste ändå säga att det är himla trevligt att få höra ”Maten är klar” några dagar i veckan. Oftast vet jag vad det blir eftersom jag är så himla nyfiken, men det känns ändå spännande och roligt att få smaka på det som någon annan lagat.

Detta ger mig också ännu mer tid till min härliga fritidssysselsättning benämnd ”Träna Hjärnan”. Jag hörde idag att den nya it-sjukdomen, dvs den som ersätter musarm, kallas för paddnacke. Där ligger jag i riskzonen.

Jag spelar Ordjakten, Ruzzle och Quiz på min padda. Varenda eftermiddag sätter jag igång. I början var paddan försedd med ett ljud också, det plingade och ringde i klockor så snart man miss- eller lyckades med något. Till sist undrade den andre personen i hushållet om det inte fanns nån knapp där man stängde av ljudet. Nu har jag hittat av-knappen så nu är jag helt ljudlös när jag susar omkring där ute i rymden och svarar på frågor och bildar ord i ständig tävlan mot helt okända personer eller med grannar, barn eller kompisar – whereever they are.

Nu hörde jag att maten är klar, ska skynda mej att äta. För sen börjar min träning!

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *