Glad Efter Påsk!

Jomen så är det. Jag är så himla glad så här efter påsk. Och inte bara jag. Nej alla människor verkar så nöjda och glada över det fina vädret och all sol man fått och all frisk luft man blivit så trött av. ”Härligt var ordet”, sa Bill!

Det gick bara fint där i sommarstugan, fast det var vinter. Huset var sig alldeles likt, vattnet rann i rören och vinterkylan avhjälptes med intensiv eldning under några dygn. När barn och barnbarn anlände satt vi där och myste framför brasan och var sen länge helt klara med alla förberedelser.

Hur det gick med maten? Fint! Bortsett från att värstingreceptet som jag skulle laga på långfredan hängde hemma på kylskåpet och jag omöjligt kunde minnas vad jag läst om tillagning av räksåsen. Det blev till att använda argan list, satte en kompis på att leta på nätet efter receptet som jag hittat på ÖP. Samtidigt bad jag en granne kolla om han hade det kvar (vi blev nämligen bjudna på denna fantastiskt goda torskrygg hos dom). Jagade upp samme granne så pass att han var beredd att åka extra in till stan för att kolla om receptet låg i hans köksskåp. Som tur var hittade kompisen receptet och läste upp det för mej. Puh!

På påskbordet smakade allt bra, förutom skinkan som var en besvikelse. Man skulle vilja ha röntgenblick när man köper skinka i nät. Jag kollar bara på vikten och tar den minsta. När man sen öppnar på härligheten så kan man hitta hinnor hinnor senor senor. Inte kul. Den är nu pulvriserad till små små fyrkanter och har blivit ingrediens i ”Barbros smaskiga Pytt-i-panna med äkta ingredienser från djur på landet”.

Så nu är allt nästan som vanligt igen. Alla har åkt till sitt och här sitter jag och den andre personen i hushållet. Nu ska jag bara försöka fatta att det är torsdag och inte onsdag i morgon.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *