Nya skor!

För en tid sen bestämde jag mej för att det var dax. Det hade det varit ganska länge faktiskt. Mina gamla jumpa-skor med liksom ett nät uppepå hade för länge sen aviserat att dom var för gamla. Men när lilltån började sticka ut så skämdes jag faktiskt och pilade iväg till sportaffären.

Att köpa sportskor måste vara en utmaning värdig en utrustningslista för en tur i Zahara-öknen.

– Vad ska du ha skorna till?

– Lite av varje.

– Lite av varje? Det blir nog svårt att hitta en sko som passar till det. Är det mest inomhus du tänker vara?

– Ja just nu så går jag ju på gym.

– Jamen då är dom här absolut rätt för dej.

– Jamen snart blir det ju vår och då tänkte jag kanske använda dom när jag är ute och går också. Det har jag gjort med mina förra.

– Det är nog inget jag skulle rekommendera. Du vet den här sulan är anpassad för inomhusgolv och om du går utomhus med den så är det lätt att du halkar!!!!

Saken var klar. Orden ”lätt att du halkar” lyser i röd neonskylt för mej som brutit två handleder, en överarm och haft en spricka i vadbenet. Jag köpte dom.

Idag fick jag ännu ett reklamblad med skor inför vårens och sommaren stora träningsäventyr. Vad sägs om det här:

”Löparsko med heldämpad sula och pronationsstöd. Passar dig som vill kombinera stötdämpning med stabilitet.”. Hmmmm

”Löparsko med Gel i häl och framfot. Låg vikt och vridstyvhet för neutrala löpare Jag kanske är en sån – en neutral löpare. Eller?

”Heldämpad löparsko med ovandel i luftig mesh”. Mesh är nog detsamma som det där nätet som fanns ovanpå min gamla sko.

”Löparsko i barfotanära modell. Mellansula med djupa flexspår ger maximal följsamhet Ja det får man ju verkligen hoppas, att dom följer med menar jag. 

Nu har jag kollat mitt andra par jumpaskor (visst var det bättre förr när alla hette jumpaskor?) och med lite tur så håller dom i år. Jag tänker gå med dom, både ute och inne, om jag känner mig riktigt yster där borta på landsvägen så kanske jag rentav tar några hoppsasteg med dom också. Springa är väl kanske att ta i, men jag troooor att det skulle klara sig.

God Vår på er alla!

 

 

 

 

Publicerat av

4 reaktioner till “Nya skor!”

  1. Sant det är inte lätt. Därför har ja två par. Man får passa på vid rea. Kram å gå på.

  2. När man ser hyllvis med skor blir man ju alldeles förvirrad. Jag har då aldrig ägt ett par såna för här i Fisksjön är det så blött så jag kör med korta stövlar och dom finns i många fina färger och är ganska lätta att hitta. Lycka till med jympadojorna.

  3. Tycker du det där är latin så prova att läsa en biltidning.
    Ta det vackert med hoppas stegen!

  4. Endera köper du tre par skor ett par för träning inomhus
    ett par för löpning… och ett par för shopping… eller… så köper du efter min rekomendation= en Shoppning/löparsko med heldämpning och pronationsstöd samt gel eller luftkuddehäl. Enkelt va????

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *