Nyfiken i en strut

Igår handlade vi på ICA Maxi. Under vår och sommar har dom ett härligt extrautrymme där dom säljer krukor, utemöbler, vattenslangar, blommor mm. Det är snart dags att öppna upp det rummet tror jag.

I år har vi i vår spariver/brist på sysselsättning/försöksmotivation beslutat att vi ska så egna frön – två sorter. Ja egentligen är det jag som har bestämt det men det är inte jag som gör det. Jag har nämligen inga gröna fingrar alls, överlämnar alltså detta till den andre personen i hushållet eftersom han är så tålmodig och noga och duglig.

Nu behövde han lite extra plastkrukor och dom ska ju finnas i extrautrymmet. Nu var dörren inte vidöppen men den gick att öppna om man tog i handtaget. Han försvann in genom dörren och jag var inte sen att gå efter. Det är så himla kul att titta på alla trädgårdsstolar och krukor och vattenkannor som jag inte behöver.

Så fort jag satt foten in i rummet small dörren igen. LÅST!!!! Inte en person fanns i det stora rummet. Reservutgångar? Det fanns en men den var försedd med låsspärr (och från mitt tidigare liv som säkerhetsansvarig så vet jag att det kostar att bryta upp en spärrad dörr). Vad gör man? Började såklart knacka på dörren men vet att den ligger en bra bit från stora ”handelsleden” där utanför. Kanske inte rätt dag för nån att stå och hänga vid fröställningen, som står alldeles utanför dörren. Jag knackade med ringen så att det skulle skrälla lite, men utanför hördes bara tystnad.

Som tur var hade vi med mobiltelefonen.  Numret till ICA Maxi, vad kan det vara? Har såklart aldrig ringt till dom i hela mitt liv. Efter några förvirrade sekunder kom jag ihåg 118 118. Tack för den.

Man kan tänka sig konversationen:

– Hej! Jag heter Barbro och jag är inlåst i er affär.

– Hmmm, var är du inlåst nånstans.

– I ett rum där jag förmodligen inte ska vara.

– Och vilket rum är det?

Pinsamt, pinsamt och åter pinsamt när den unga snygga grabben med ett stort leende kom och öppnade dörren. Han lyssnade förmodligen inte alls på mina högljudda protester om att det verkligen inte var meningen att tränga sig på, att vi trodde att nån var där (fast dörren var stängd???) och ber om ursäkt tusen gånger….

Annars är jag jätteglad idag. Jag har burit ner 6 par vinterskor till förrådet. Det är det roligaste jag vet. Trevlig vårhelg på er alla!

Publicerat av

3 reaktioner till “Nyfiken i en strut”

  1. Ja det var ju tur att det var den tid när det fanns folk i butiken som jobbade..Annars kunde du ju fått en trevlig tid där. 🙂 Tills i morgon bitti ..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *