Städmani

Nu har jag ballat ur fullständigt. Idag är det söndag = vilodagen. Men eftersom jag har så vansinnigt bråttom !!! så var jag tvungen att göra nåt drastiskt och storslaget, söndagen till trots.

När jag vaknade fastnade min blick på garderobsdörren och vips!! Nu skulle det ske. Jag skulle städa garderober. Hänga ut kläder på vädring, torka ur i garderoben. Ni vet sånt där som man gjorde för 50 år sen och som även då tjänade mycket lite till. Eller finns det folk som gör det fortfarande?

Det var länge sen sist, men nu kastade jag mig ut på altanen och monterade ihop min klädställning (kom knappt ihåg att jag hade en) och började bära ut plagg från Kjol-Garderoben. Bara en sån sak: jag brukar säga att jag har 38 kjolar. Fel… jag har bara 26 st! Nu är det kollat. Den andre personen i hushållet drevs med av min klädiver och började prova kostymer. Kupan kan förvänta sig en större sändning till veckan.

Varför har jag 5 par likadana svarta långbyxor? Mamma skulle ha sagt ”gabardin-byxor”, men ni vet såna där snygga svarta byxor med fickor i sidan. Varför har jag så många? Och samma storlek verkar det vara också, för alla passade, och alla såg snygga och välbevarade ut så jag kan inte med att slänga dom. Får väl börja använda dom som mysbyxor.

14 av varandra oberoende grannar har kommenterat mitt tilltag och undrat varför jag gör så här? Hänger ut kläderna? Det är det väl ingen som gör?

Men nu har dom varit ute, och kommit in igen. Alla hängare har torkats av (törs knappt säga det men klädhängarna var alldeles dammiga!). Det är väl bara jag som har det så ostädat eller?

Sen dök jag ner i lådan för halsdukar. Jag har en låda för sommar och en för vinter. Jisses va mycket långa och korta och blommiga och randiga och prickiga och enfärgade halsdukar jag har. Och dom låg i en enda röra allihop. Då ställde jag mig och STRÖK dom… Ja jag vet, det blir värre och värre! Men nu ligger dom så fint, hopvikta till nätta små fyrkanter, och lådan blev bara tillhälftenutnyttjad så platt och bra blev det.

Efter detta vansinnesilldåd mot den lediga arbetsfria söndagen la jag mej ner med bultande hjärta och läste en bok i flera timmar.

I morgon tar jag Klädkammaren!

 

 

Publicerat av

4 reaktioner till “Städmani”

 1. När man börjar stryka gamla halsdukar för att lägga ner dom i lådor igen då kan man börja fundera. Nämen nu tror jag faan går på torra land. Dammiga klädhängare????? Har då aldrig ens tittat på mina. Dom sitter ju inne i kläderna hur kan dom bli dammiga? Nämen nojan har brutit lös. Tror du att det är smittsamt. Tror jag slutar nu innan du kastar någon städbacill på mig. Krama gubben istället eller se på någon bra film eller gå ut eller vad som helst. Stryka gamla halsdukar. Kära vän. Finns det medicin för sånt?????

  1. Jodå Anitha:
   1. klädhängarna kan bli dammiga i mitten längst upp.
   2. jag tror inte det är smittsamt, har inte sett en enda granne som börjat göra som jag.
   3. medicin – nja knappast
   4. Sov gott!

 2. Men Barbro vad håller du på med ?? Jag kommer inte ihåg att du hade såna konstiga saker för dig att du strök halsdukar ?? Hm !!

 3. Tack Barbro! Du gör då verkligen så att mungiporna åker upp en sån här
  regntung dag. Jag såg din garderobsvädring igår och tänk vad det ”doftar”
  gott om kläderna när dom hängs in igen.
  Och visst sjutton blir det damm på klädhängarna som man inte rört på en
  låång tid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *