Min fredag

Ja vad ska man säga om en fredags-dag som denna. Efter att ha handlat på Maxi utan nota (hade absolut ingen aaaaning om vad jag skulle tänkas eventuellt vilja äta i helgen), bar det iväg hem och ut med alla sovrumstextilier… visst låter det bra mycket mer avancerat än att säga att jag hängde ut täcken och mattor?? Sen på med tvättmaskinen, nu ska här tvättas kuddar, madrasskydd och lakan i flygande fläng.

Ner med dom svarta gardinerna i sovrummet. Fram med fönsterskrapan och ättikan och hinken och alltorkdukarna och  trasan som jag ska torka fönsterblecket med och trasan som jag ska torka elementet och runt fönstren med och trasorna som ska torka upp efter första trasan… puh… Att städa är absolut en materialsport. Sport? Nåja, jag blev i alla fall rejält svettig efter alla uppochnerkliv på pallen och alla armlyft för att ta bort och sätta tillbaka gardiner.

Nu sitter mina härliga vita genomskinliga sommargardiner uppe. Kuddarna virvlar runt i torktumlaren (hoppas dom blir bra…). Sängarna är dammsugna, golvet är torkat och täckena ligger i härliga rena lakan. Nu väntar vi bara på kuddarna, sen kan man lägga sig direkt och bara njuta av den rena lukten och luften.

… och klockan är bara halv två.. Hm, undrar vad jag ska ta mig till med nu. Numera är det inte nödvändigt att städa hela lägenheten på en dag, man måste dra ut lite på det. Ute blåser om inte sommarvind så åtminstone vårvind så kanske tar jag mej en liten promenad i omgivningarna. Ja nu vet jag, jag går upp till ÖSK och ser om jag hittar lite blåbärsris. Det är så fint att sätta i en vas den här tiden.

Och till er alla som jobbar och sliter och kanske är jättestressade över allt ni måste hinna med när helgen kommer så säger jag att det blir andra tider – vad det lider…  Och till  andra som har det som jag säger jag bara …. VAD VI HAR DET BRA!

Härlig vårhelg på er alla!

Publicerat av

En kommentar till “Min fredag”

  1. Hoppas att du hunnit med att stryka dina vantar också så du kan känna dig lugn och fin. Jag skriver protokoll för fulla muggar och strömmen går bort och kommer igen och protokollet suddas ut och jag får börja från början. Stormar gör det så håret står som en kvast runt skallen. jajamen ingen vidare dag egentligen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *