Värsta matsensationen

Ibland blir jag så otroligt less på att hitta på mat. Ofta ofta kör jag med samma och samma hela tiden. Och om jag hittar nåt nytt som är bra då kör jag det i parti och minut. Buffé-tidningen kan ibland bjuda på ganska härliga idéer förutom de gånger dom kör ”det marockanska köket” eller ”den indiska restaurangen”. Då är det alldeles för många ingredienser som saknas här hemma, och tänk om vi inte tycker om smaken, vad blir det då av alla kryddburkarna. Nej jag kör med sånt som är annorlunda fast ändå lite lika. Trist va?

Nu när senaste tidningen kom fastnade jag för ett reportage från New York. Där finns en nyöppnad restaurang som heter Aska och att besöka den restaurangen ska kännas som ett äventyr. Varför inte! Man ”serverar råvaror i dess mest naturliga skepnad”. Lät ju enkelt och bra. Jag fastnade för deras anrättning av broccoli.

Så här stod det i receptet: ”Koka musslor tillsammans med lök och vinäger i 3-4 minuter, spara spadet och koka ner det tills ca 1/3 återstår. Mixa musslor och spad, smaka av med salt och ev lite mer äppelcidervinäger. Nu har du fått en musselemulsion”

Jag gjorde liiiiiiiiiiite annorlunda. Jag gjorde en snabbsås (jag har ju såååååå bråttom!) på creme fraiche, chilisås + salt och peppar.

Igår när den andre personen i hushållet kom till bords möttes han av denna anrättning, ett riktigt ävenyr kan man säga:

En ensam broccoli som stod med huvudet neråt och skaftet uppåt. Den hade borrat ner sin krona i en svagt rosafärgad röra som smakade salt och peppar.

Behöver jag säga att varmrätten, dvs min gamla vanliga torskrygg med späda vårprimörer,  var bättre!

Publicerat av

2 reaktioner till “Värsta matsensationen”

  1. Så är vi väl lite till mans, kör med det man kan och som man har grejor hemma till. Alla dessa kryddor och konstigheter som man inte har hem,ma får vara för mig. Det kostar bara pengar och blir stående i skåpet tills man får kasta dom. Det är väl därför man göra sådana recept (för att man ska köpa och köpa och köpa) Se misstänksam är jag. Nej min farmors kokbok är då mycket bättre och framför allt billigare..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *