Det har blivit nåt fel..

Så länge jag kan minnas har jag hört att äldre människor sover lite. Dom är vakna jättetidigt på morgonen och är ofta uppe före 5 för att ta sitt morgonkaffe.

På senare tid har jag ofta glatt mig åt tanken att jag inte kommer att drabbas av detta tråkiga förhållande. För jag är väl äldre nu? Förmodligen! Jag har alltid sovit som en stock varenda morgon och brukar vakna vid 8-snåret och masa mej upp för att äta frukost innan 9. Härliga tider…

Men nu i ett par veckor har jag vaknat runt halv 6 varje morgon. Pigg och alert. Kan inte ens tänka mej att ligga och dra mej utan känner att det är lika bra att stiga upp. ”Tråkigt var ordet sa Bill”. Och igår kväll låg jag och läste till 0058 så då borde jag ju ha varit liiiiite trött i morse. Men icke!

Hoppas, hoppas att detta beror på våren och ljuset, alternativt är något övergående som jag växer ifrån snabbt. Jag har verkligen ingen brådska upp på morgonen.

Annars är det bråda tider här på min gata i stan. Vår bostadsrättsförening fyller 15 år i morgon och det ska saluteras och firas med en stor fest med underhållning, god mat, sång och musik. Det ska bli jätteroligt… Men först ska vi kratta och städa ute på gården, resa ett tält och grilla en gris. Jag sa VI. Förmodligen står jag bara i ett hörn och hänger på en kratta och kollar när alla andra jobbar, sen gör jag mig fin och går på fest.

Jag är verkligen otrolig på att prata. Idag skulle jag gå ner till stan för att byta bok. Jag är med i Bokias bibliotek där man lånar nya böcker eftersom man läser ut dom. Jag höll på i EN OCH EN HALV TIMME utan att ta mig från gården, det fanns så många att prata med. När jag till sist började steppa ner mot stan insåg jag att det var lika bra att jag gick hem igen. Annars skulle snart hela dan ha gått. Ja varför inte? Man kan undra till vad annat jag skulle använda resterande tid?

Trevlig helg på er alla!

Publicerat av

En kommentar till “Det har blivit nåt fel..”

  1. Jo man har ju hört att man vaknar tidigare men jag sover då till sju och drar mig till efter 8. Som jag alltid tyckt så är det skönast att sova på morgonen så jag hoppas att det får fortsätta så. Att vara social och pratsam är nog en gåva så prata på du. Det brukar vara pensionärer som pratar men andra mest och det är väl tur det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *